A.S.C.H.F-R filiala Arges

Ziua copilariei

Posted on: iunie 24, 2020

Anul acesta am continuat să fim alături de membrii noștrii, așa cum  tradiția o impune de foarte mulți ani. Chiar dacă pandemia de COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga lume, așa cum s-a întâmplat și în România, nu am vrut să renunțăm la activitatea de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului. Copiii noștri, mari și mici (pentru că avem membrii pana la 41 de ani – ei fiind cu toții niște copii în gândire din cauza handicapului asociat), cu toții ne-au așteptat să le aducem daruri. Problemele de sănătate cu care se confruntă, le fac viața mai grea și cu greu reușesc să treacă peste stigmatizarea societății. Ei suferă de: diplegie spastică, sechele ECI, tulburare motorie, scolioza congenitală, parapareza spastica, atexie spinocerebeloasa, atrofie nerv optic, Sindrom Prader Willy, tulburare hiperkinetica, Enurezis nocturn, IMC, Parapareza flasca, Sindrom Down, etc, pentru mulți fiind doar diagnostice, uneori puțin vizibile, dar care necesită extrem de multă terapie, atenție din partea familiei și multe lacrim din cauza neputinței de a-și însănătoși copiii.

            Cu sprijinul ASCHF-R organizația naționala, a DELACO DISTRIBUTION BRASOV SI AUTO IMPEX PRIMA SRL – Topoloveni Arges, am reușit să facem 180 de pachete cu alimente și produse de igienă în valoare totală de 17.718 lei, val / pachet = 98 lei. Pe lângă acest cadou, celor care au incontinență urinară, le-am oferit și un pachet de scutece absorbante.

            Am pornit într-un maraton de 2 saptamani, timp în care, am reușit să împărțim pachetele către toți cei 180 de copii, repartizați în tot județul Argeș.

            Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi în toate zilele de distribuire a cadourilor, bucuria copiilor, și a familiilor lor, în momentul când am ajuns la ei, a șters toți norii și ploile din sufletele noastre. E minunat să vezi că poți să atingi sufletele triste, să oferi o mică bucurie, un moment mic de încântare, să-i faci să uite pentru o clipă de tot ce este rău și urât .

Micesti Boteni

Doar timpul putem spune că ne-a fost dușman, nereușind să zăbovim mai mult de 10-15 minute, în casa fiecăruia din ei, cu toții simțind nevoia să stea mai mult de vorbă, să-și împărtășească oful, să vorbească despre anumite probleme, să depene amintiri, cu prietenii lor dragi de la asociație (asistent social, conducator auto și director executiv). N-am fi avut cum să ne desfășurăm altfel decât în contratimp pentru că ne-am dorit să ajungă pachetele la copii, cât mai repede, iar mulți din ei locuiesc departe de sediul organizației noastre.

Mulțumim tuturor celor implicați pentru reușita realizării acestui eveniment!

 

Lasă un comentariu

iunie 2020
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Blog Stats

  • 48.468 hits